Krétakör a twitteren

Ajánló
A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

A művészekre semmi szükség? - Schilling Árpád írása

2011.05.02. 17:11 Juhász Bálint

Művészeti vezetőnk Demján Sándor hazai üzletember véleményére reflektált a HVG Life & Style magazinjában. Demján a Miskolci Egyetem diplomaosztó ünnepségén tartott beszédében úgy fogalmazott: jelenleg nem még több művészre van szüksége ennek az országnak, hanem dolgozó, termelő emberekre. Ő maga betiltaná a művészeti szakköröket azokban az iskolákban, ahol nincs legalább kétszer annyi technikai szakkör.

A teljes cikket itt tudjátok elolvasni. Ha gondoljátok, szóljatok hozzá ti is a kérdéshez!

***

Egy kis visszhang: Árpád cikkét több mint 1500-an like-olták a megjelenése óta eltelt 3 napban. 

Számos online felület is idézi és hivatkozik rá: 

szinhaz.huSzegedi Kurír, 7 óra 7hir24.hu, szinhaz.hu, bastya.blog.hu, fn.hu, drama.hu

 

5 komment

Címkék: schilling arpad

Anonim Innovátorok Klubja a Sirályban

2011.03.22. 11:25 Juhász Bálint

A Kreater Társadalmi Innovációs Labor különböző szociális és gazdasági szférához kapcsolható szervezeteket és irántuk érdeklődőket hív meg havonta a Sirály színháztermébe, hogy Anonim Innovátorok Klubja elnevezésű sorozatuk keretében újító javaslatokról és tervekről beszélgessenek.

A következő klubot március 23-án este 6-kor tartják, és a mozgalmakról illetve a mozgalmak elindítóiról lesz szó. 
A legutóbbi találkozón mi is részt vettünk, az alábbiakban a szervezőkkel készült interjúnk olvasható. 

Szólj hozzá!

Címkék: ajanlo interju kitchen budapest kreater

Schilling Árpád a Szabad Sajtó Útján

2011.03.17. 11:06 Gulyás Marci

Művészeti vezetőnket is felkérték az "1 millióan a sajtószabadságért" mozgalom szervezői, hogy tartson beszédet március 15-én az Erzsébet Híd pesti hídfőjénél tartott tüntetésen. A TASZ jóvoltából most videón is megtekinthető Árpád szónoklata - köszönet érte a jogvédő társaság illetékes munkatársainak!

Szólj hozzá!

Címkék: marcius 15 demokracia rendezveny civil elet egyuttmukodes schilling arpad egymillioan a sajtoszabadsagert

Scenofest a Trafóban

2011.03.09. 15:19 Budai Balázs

Szólj hozzá!

Panodráma bemutató a Trafóban

2011.03.07. 18:08 Gulyás Marci

Szóról-szóra címmel ezen a héten mutatja be a Panodráma a Trafóban a 2008-2009-es, magyarországi romák elleni támadássorozattal kapcsolatban megjelent híradásokból, az érintettekkel készített interjúkból készült előadását. Bővebb információk az előadásról itt.

3 komment

Kultúra 2020 konferencia

2011.02.27. 14:16 Gulyás Marci

A magyar elnökséghez kapcsolódva szervezi meg 2011. február 27 - március 1. között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium azt a konferenciát, amely a kulturális szcéna hozzájárulási lehetőségeit vizsgálja az Európa 2020 stratégia sikeres végrehajtásához. A konferencián művészeti vezetőnk is fel fog szólalni, az alábbi filmrészletet levetítve a konferencia közönségének. 

6 komment

Címkék: eu ajanlo eloadas egyuttmukodes schilling arpad soros elnokseg europa 2020

Új Néző - konferencia a Műcsarnokban

2011.02.10. 00:53 Gulyás Marci

Január 28-án (péntek) délután a Műcsarnokban tartotta meg a Káva Kulturális Egyesület, az AnBlokk Egyesület és a Krétakör, „Új Néző” elnevezésű programjának zárókonferenciáját. A konferenciának helyet adó intézményben január 25-30 között volt látható egy, az augusztusi programot dokumentáló fotókiállítás: Tóth Ridovics Máté munkája. Az alábbiakban Fancsikai Eszter beszámolóját közöljük.

Szólj hozzá!

Címkék: beszamolo civil elet schilling arpad kava szinhazi neveles uj nezo anblokk

Schilling Árpád a Maladype Szabad Akadémiáján

2011.02.08. 12:04 Gulyás Marci

Most vasárnap (február 6) Schilling Árpád volt a vendége a Maladype Szabad Akadémia sorozatának. Az alábbiakban Árpádnak az eseményről írt beszámolóját közöljük.

Szólj hozzá!

Címkék: beszamolo maladype schilling arpad

Dargay Marcell CIRC[U]S c. kompozíciója az UMZF döntőjében

2011.02.07. 14:15 Gulyás Marci

Zenei vezetőnk, Dargay Marcell kamarazenei kategóriában döntősként vesz részt a mai napon az Új Magyar Zenei Fórum versenyében. A BMC és a MÜPA kezdeményezésére, a Concerto Budapest és az UMZE közreműködésével megvalósuló eseményre jegyek még kaphatók, akik azonban nem szívesen mozdulnak ki otthonról, azok élőben követhetik a koncertet az MR3-Bartók Rádión. Marci kompozícióját a Krétakörnek ajánlotta, éppen ezért már csak ennek okán is ott leszünk a helyszínen és szorítunk a sikeres megmérettetésért!

Szólj hozzá!

Új Néző - visszhang [FRISSÍTVE]

2011.02.07. 11:50 Gulyás Marci

Folyamatosan rakjuk majd ki erre az oldalra a múlt héten a Műcsarnokban megrendezett Új Néző konferenciával foglalkozó írásokat. Az első Váradi Júlia interjúja a projekt szakmai vezetőjével, Schilling Árpáddal - az interjú a Vasárnapi Hírekben jelent meg. Legutóbb a hírszerzőn jelent meg egy terjedelmesebb írás a konferenciáról, itt.

Szólj hozzá!

Címkék: ajanlo interju civil elet egyuttmukodes schilling arpad kava uj nezo

Schilling Árpád a Maladype Bázison

2011.02.04. 07:00 Gulyás Marci

Most vasárnap (február 6) 12:00-tól kezdőden a Maladype "Szabad Akadémia" előadássorozatának keretében művészeti vezetőnk, Schilling Árpád fog előadást tartani. Az előadássorozat - létrehívóinak szándéka szerint - mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben. Jelentkezni a maladype@maladype.hu címen lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: eloadas egyuttmukodes schilling arpad

dunaPart2.0 - Krétakör:INTRÓ beszámoló

2011.02.02. 13:15 Gulyás Marci

2011. január 22-én (szombat) a dunaPart2.0 előadóművészeti platform keretében prezentációt tartottunk a platformra érkezett külföldi fesztiváligazgatók illetve színházi menedzserek részére. A közel 40 fő előtt megtartott szakmai program során művészeti vezetőnk ismertette az átalakulást (Krétakör Színházból - Krétakör) illetve az elmúlt 2.5-3 év során létrejött programjainkat. Az érdeklődők ezt követően kötetlenül tájékozódhattak a 2011-es terveinkről - a művészeti programunkkal kapcsolatban a nagyközönséget is hamarosan részletesen tájékoztatjuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: dunapart bemutato rendezveny egyuttmukodes schilling arpad baziselet

Schilling Árpád a Klubrádióban

2011.02.01. 15:36 Gulyás Marci

Holnap (szerda) este 19:00-tól Váradi Júlia beszélget művészeti vezetőnkkel a Klubrádióban.

Szólj hozzá!

Filmkritikusok díja Nagy Zsoltnak és Sárosdi Lillának

2011.02.01. 07:40 Gulyás Marci

A Magyar Filmkritikusok Szövetsége idei díjazottjai között vannak kollégáink - Nagy Zsolt a legjobb férfi főszereplő, Sárosdi Lilla a lejobb női epizódszereplő díját vehette át a Nibelung lakópark illetve a Kolorádó Kid című filmekben nyújtott alakításaikért. Gratulálunk!

2 komment

Új Néző - fotókiállítás és konferencia a Műcsarnokban

2011.01.25. 12:54 Gulyás Marci

A mai naptól egy héten keresztül látogatható Tóth R. Máté kollégánk fotókiállítása a Műcsarnok Menüpont galériájában. Máté az Új Néző program fotódokumentációjából állította össze kiállítását, a képek egy részét korábban már bemutattuk. A hírhez kapcsolódik, hogy pénteken (január 28-án) 16:00-tól a Káva, az AnBlokk és a Krétakör munkatársainak közreműködésével filmvetítésnek és előadássorozatnak ad helyet a Műcsarnok. A program ingyenesen látogatható, de a férőhelyek száma limitált - ettől függetlenül minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ajanlo bemutato civil elet egyuttmukodes kava toth ridovics mate anblokk

Sűrű hétvége: Krétakör:INTRÓ és Önkéntesség Európai Éve road-show

2011.01.10. 18:24 Gulyás Marci

Ahogy arról korábban hírt adtunk, január 7-én a MU Színházban tartottunk filmvetítéssel egybekötött színházi estet.

Szólj hozzá!

Címkék: beszamolo rendezveny gulyas marci schilling arpad fancsikai peter

Krétakör:INTRO 2011. január 7. 19:00 MU Színház

2011.01.02. 16:25 Gulyás Marci

Az év első péntekén (január 7-én) a MU Színházban tartunk összegző, és egyben év-indító filmvetítést azoknak akik szeretik az új Krétakört, és azoknak is, akik nem. Akik eljönnek, láthatják az Akadályverseny, a Majális, az Új Néző, és a Hol a határ? c. munkáinkból készült filmanyagainkat. A belépő 500 HUF, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ajanlo beszamolo bemutato gulyas marci egyuttmukodes schilling arpad fancsikai peter mu szinhaz

Újév köszöntő és számvetés

2010.12.31. 17:00 Gulyás Marci

Itt az év vége, ezért elkészítettük az idei számvetést: átnéztük, milyen munkákat végeztünk el, milyen tanulságokkal lettünk gazdagabbak.  Az alábbiakban projektekre lebontva osztjuk meg a gondolatainkat az érdeklődőkkel.  Észrevételeiteket, hozzászólásaitokat, ezúttal is, örömmel vesszük!

4 komment

Címkék: beszamolo 2010 bazis civil elet schilling arpad dargay marcell gaspar mate fancsikai peter forum szinhaz hatos kategoria a szabadulomuvesz analogiaja ev vegi beszamolo

Karácsonyi anzix - Schilling Árpád ünnepi sorai

2010.12.26. 15:54 Gulyás Marci

Az alábbiakban Schilling Árpád írásával kívánunk békés boldog karácsonyt minden, a Krétakör iránt érdeklődőnek. Az írással kapcsolatos észrevételeiteket örömmel vesszük itt, a bejegyzés alján.

Szólj hozzá!

hamlet.ws a vörösiszap-károsultakért

2010.12.14. 12:29 Gulyás Marci

December 19-én (vasárnap) 15:00-tól a MU Színházban lesz látható a hamlet.ws, amit ezúttal jótékonysági céllal tűz műsorára a színház, a "FÜGGETLENÜL egyMÁSért" rendezvénysorozat keretében. A kezdeményezés célja, hogy a független színházi társulatok előadásaik bevételével a vörösiszap katasztrófa károsultjait segítsék az újraindulásban. A jegyár éppen ezért a szokásosnál magasabb, 3000 HUF, de minden forintja a jócél érdekében kerül felhasználásra. Gyertek minél többen, jegyek még korlátozott számban kaphatók!

2 komment

Budapesten az Osonó Színházműhely

2010.12.01. 01:45 Gulyás Marci

Erdélyi barátaink, a Fazakas Mihály vezette Osonó Színházműhely tagjai tréninget és előadásokat tartanak decemberben a Bakelit Multi Art Centerben. Árpád idén nyáron tartott több napos kurzust a műhely tagjainak, erről itt olvashattatok. A térningre jelentkezni és az előadásokra jegyet foglalni itt tudtok.

Szólj hozzá!

Címkék: bemutato eloadas egyuttmukodes schilling arpad osono szinhazmuhely fazakas mihaly

Junior Primissa díj az Accord Quarternek

2010.11.26. 03:16 Gulyás Marci

Alkotótársaink, az Accord Quartet tagjai Junior Primissa díjat nyertek, "Magyar Zeneművészet" kategóriában. Gratulálunk!

Szólj hozzá!

SZJA 1% felajánlások a Krétakörnek

2010.11.19. 12:51 Gulyás Marci

Nagyon köszönjük a felajánlásaikat mindazoknak, akik 2009-ben a Krétakört részesítették előnyben 1%-uk odaítélésekor. Adományaikból 85.528 Ft gyűlt össze a számlánkon, köszönet érte!

Szólj hozzá!

twitter - túl a 200. követőn

2010.11.18. 21:22 Gulyás Marci

Köszönjük az érdeklődést! Fokozandó az izgalmakat, javaslatokat várunk: miről olvasnátok szívesen? Direktebben fogalmazva: miért kívántad követni a Krétakört?

Szólj hozzá!

Interjú Árpáddal a mandiner.hu-n

2010.11.18. 11:44 fancsikai

Színházból nem lesz polgárháború - a Mandiner a Krétakör alapítójával, Schilling Árpáddal beszélgetett a hazai kultúrharcról, nemzeti és szakmai együttműködésről, blöffről és innovációról, függetlenségről és művészi szabadságról. Terján Nóra interjúja.

A TELJES INTERJÚ
ITT

Szólj hozzá!

Címkék: interju velemeny szinhaz schilling arpad nemzeti egyuttmukodes hatos kategoria

süti beállítások módosítása