Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Krétakör Majális az EKF Programban 3. - Programok

2010.04.27. 22:48 DanIella

A Krétakör Majális három napja alatt mindenki részese lehet az Utópia Kollégium legendájának, találkozhat sokat látott és újonc tagjaival, illetve maga is megtapasztalhatja, hogy "lefelé úgy, mint felfelé nincsen vég".

A következőkben a részletes programismertetőt találjátok.

 
2010. április 30-án (pénteken) 14:00-19:00 között egyénileg, vagy barátaiddal egy csapatban felfedezheted az Utópia Kollégium elfeledett történetét. Műholdvezérlésű túránk során, Pécs belvárosában barangolva ismerheted meg a kollégisták legendáját, találkozhatsz a Kollégium még élő képviselőivel, akik beavatnak a bányászat titkaiba. 
Helyszín: Széchenyi tér, indulás tízpercenként az EKF INFO-iroda előtti pulttól.
A túrához szükséges eszköz bérlet díja: 1000 Ft.
Ugyanezen a napon 15:00-től a Nádor Galériában (Széchenyi tér) a városterápia nemzetközi gyakorlatát vizsgáló szimpózium helyezi európai kontextusba a Krétakör pécsi tevékenységét. Az angolnyelvű programra szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A Kollégium tagjai minden májusban ünnepséggel emlékeztek meg a gép üzembeállításáról. A résztvevők a játék során, mintha csak a saját agyukban-testükben barangolva önmagukat ébresztenék fel, a gép működésbe lendülésével a közös alkotás sikerét ünneplik.

2010. május 1-én 14:00-kor indul meg az idei „zarándoklat” a Széchenyi forrástól (Kismélyvölgyi dűlő), ami a Széchenyi téren keresztül jut el a Zsolnay dombig (Vadász utca). Itt 17:30 után kerül sor a parkosított tér felavatására, ahol 19:00-ig főzéssel, zenéléssel egybekötött pihenés vár a (fel)vonulókra. Itt lesz lehetőség az Akna performanszra regisztrálni és átvenni a jegyeket. A mentrendszerinti és különbuszokkal a Széchenyi Aknához érkezők 20:00-tól tekinthetik meg az Akna bejárata előtti installációkat.
Sötétedést követően, 20:30-kor az Utópia Kollégium megnyitja kapuit és kezdetét veszi az előadás.
A nap mindegyik eseménye ingyenesen látogatható! Az előadásra – biztonsági okokból – csak korlátozott számú nézőt tudunk beengedni.
 
Jicinsky a szenet az élet egyfajta szubsztrátumának gondolta. Ennél fogva minél sűrűbb az elem jelenléte, vagyis minél többen adják át magukat egy adott célnak, egy adott fizikai térben, annál erőteljesebb az anyag koncentrációja, ami idővel túlcsordul, és kihat az együttállók szellemi közösségére is. 
2010. május 2-án 15:00-kor a Pécsbánya-telepi bányászemlékműnél gyülekezünk a három napos Majálist lezáró fináléhoz. Az Utópia Kollégium tagjai, életkortól és a Kollégiumban eltöltött éveiktől függetlenül együtt emlékeznek meg az alapítóról, a rég volt idők kollégistáiról, a bányászokról, és közösen adják át a Pécsbánya-telepi – volt tiszti-kaszinó, ma – közösségi ház átalakított udvarát. Külvárosi gyerekek munkáiból készült fotókiállítás- és falfestmény avatás, óvodás műsor, bányászzenekar és -kórus, piknik vár mindenkit a gesztenyfák lombjai alatt.

Szólj hozzá!

Címkék: ajanlo bemutato civil elet gulyas marci egyuttmukodes vabababa capital of culture labor kulturalis es szocialis szovetkezet

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr211951402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása