Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Stuart Brown előadása a játék jelentőségéről a TED.com-on

2009.07.17. 20:47 Gulyás Marci

Minden bizonnyal többen ismeritek és rendszeresen követitek a TED.com által szervezett, és videón széles tömegek számára hozzáférhetővé tett előadásokat, de talán az alábbi, Stuart Brown által a játéknak a személyiségfejlődésre gyakorolt hatásáról tartott expozéja, kimaradhatott néhanyatoknak - így talán nem haszontalan, ha mi is felhívjuk rá a figyelmeteket. Magyar felirattal, itt.

1 komment

Címkék: játék ajanlo filmek oktatas ted.com stuart brown

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr301252132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.a 2009.07.18. 17:02:00

Nagyon örültem mikor végig néztem az anyagot...jó volt benne felismerni olyan magyar alkotókat is akik tudták, sejtették, vagy érezték ezt a tudást, amiről az előadás szólt. Néhány példa: 1. a képzeletbeli játék fontossága és igazságára: Kosztolányi Dezső, Esti Kornél regényének elején olvashatjuk, mikor ül a tökör előtt az író és a két én találkozik (valahol, a gyerek és a felnőtt is szerintem) "-Elég, ha beszélsz.
-Csak magamról beszélhetek. Arról, ami történt velem. Mi is történt? Várj csak. Voltaképp semmi. A legtöbb emberrel alig történik valami. De sokat képzelődtem. Ez is az életünkhöz tartozik. Nemcsak az az igazság, hogy megcsókoltunk egy nőt, hanem az is, hogy titokban vágyakoztunk rá s meg akartuk csókolni. Sokszor maga a nő a hazugság és a vágy az igazság. Egy álom is valóság. Ha arról álmodom, hogy egyiptomban jártam, útirajzot írhatok róla."
2.Latinovits Zoltán, Emlékszem a röpülés boldogságára (összegyüjtött írások) " Halkan bevallom, az állatkert csoda-színház, boldogság-színház, amelyre azóta is vágyom. A ZOO-ban ketrecbe zárt álmok nesze szitál. Álmok távoli világokról, a végtelen lendületről, harcról, szerelemről, földről, égről, nagy ősi vizekről és paradicsomi óriás fákról... Az állatok szomorúak, úgy emlékszem." És most megerett kinn az eső, a vihar, ami várva-várt ide ért, szóval örülök, hogy megoszthattam a gondolkozásom töredékeit, de most bocsássatok meg mert futok ki. Esőtáncolni! S.A
süti beállítások módosítása