Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

A szabadulóművész apológiája - lezárás

2009.06.04. 22:32 fancsikai

Sziasztok!

Túl nagy információértéke nincs már annak a kijelentésnek, hogy A szabadulóművész apológiája című városterápiás akciósorozatunk több mint egy hónapja befejeződött. Mindazok számára legalábbis biztos nem, akik figyelemmel kísérték ezt a projektet, és/vagy rendszeres olvasói ennek a blognak. Az elkövetkezendő napok során a projekt utóéletének folyamatosan bővülő anyagait bocsájtjuk útjára a blog hasábjain, hogy Ti, akik részt vettetek benne és Ti, akik csak olvastatok/hallottatok róla, most, hogy a projekt lezárult, és utóélete megkezdődik, hozzáférhessetek az alkotók és résztvevők beszámolóihoz, tárgyilagos leírásokhoz, heves megszólalásokhoz stb., hogy beszélgethessetek és beszélgethessünk róluk. Elsőként egy levél áll itt Nektek, és a projekt kiértékelése. További anyagok pár napon belül. Jó böngészést!

Kedves Szabadulóművészek, Artproletarok, Krétakörösök!

Amikor nekikezdtünk a Szabadulóművész monstre programsorozatának, az is kérdés volt, hogy egyáltalán lesznek-e olyanok, akik legalább egy rendezvényen megjelennek, nemhogy egy egész sorozaton. És lám.Ezren láttak legalább egy eseményt, 130-an pedig csaknem mindet. (És azt se felejtsük el, hogy közel háromszázan voltak maguk a résztvevők, alkotók is.) Az elkötelezett játszótársainknak köszönhetően a blogunk korábban nem tapasztalt intenzitással működött, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy aktív klubélet folyt elektronikus formában. Őszintén szólva a korábbi színházas fórumunkon soha nem tapasztaltunk ilyen mélyenszántó kommunikációt, egyetlen korábbi néző sem merészkedett el a látottak olyan komoly elemzéséig (vállalhatóan személyes felhangokkal), mint most többen is. Vállalásunknak ez volt az egyik sarkalatos pontja: újraszervezni a Krétakör körüli holdudvart, megtalálni azokat, akik nem csak szeretik, de értik is a célkitűzéseinket, amelyek mindegyike a személyes részvételre, aktív bevonódásra épít.  Köszönjük, hogy velünk tartottatok, és reméljük, folytatjátok az utazást a jövőben is. Megígérjük, hogy újabb és újabb játékötletekkel, kalandokkal, értelmezésekkel, vitaindító gondolatokkal, közéleti reflexiókkal, szocio-artos akciókkal fogunk meglepni Titeket.

 

És akkor most rögtön egy bocsánatkérés. A Nemzeti Galériába meghirdetett kiállításunk sajnos elmarad. Bár megtisztelő volt a felkérés (akciónkat egyedül ez az egy képzőművészetekkel foglalkozó intézmény méltatta figyelemre), az általunk megtervezett kiállítás túlságosan sokba került volna a várható látogatószámhoz képest. Egy ilyen nagy költségvetésű projekt után nem szerettünk volna felelőtlen költekezésbe fogni, ám sem a mi ízlésünknek, sem a hely szellemének nem lett volna megfelelő egy lebutított változat. Rá kellett ébredni: nem egyszerű feladat egy alapvetően performatív elemekre épülő, városi közegben mozgó, kéthónapos akciósorozat„kétdimenziós” átiratának elkészítése egyetlen teremben. Viszont amit kitaláltunk, megszerettünk, nem volt finanszírozható. Az értelmes kompromisszumokra mindig készek vagyunk,,a mostani helyzet ilyet nem tartogatott, így lezártuk az ügyet. Utólag is köszönet a Nemzeti Galériának és Hajnal Ágnesnek a nyitottságért és bátorságért.

 

De hogy mégse ilyen kurtán-furcsán búcsúzzunk egymástól nyárra, összeállítottunk egy kis csomagot, amely egyfajta beavatás, részint A szabadulóművész apológiájának keletkezéstörténetébe, részint  az akciósorozat stábunk általi utólagos kiértékelésébe.

 

Most egy időre elvonulunk, hogy újabb tervekkel hozakodhassunk elő. Előzetesen addig is néhány ígéret:

-          A hamlet.ws-t továbbra is műsoron fogjuk tartani a Made in china-val együtt.

-          Készülünk egy Szabadulóművész dvd-vel is, amely többek között tartalmazni fog egy dokumentumfilmet is, amelyet Németh Gábor és Németh Viktor készítettek az elmúlt hónapok során, illetve Schilling Árpád A szabadulóművész apológiája című szabadasszociációs szövegfolyamát, amely alapján magát az akciót megtervezte.

-          Ősztől több iskolában is bemutatjuk a Káva Kulturális Műhellyel közösen készített Akadályverseny című színházi nevelési foglalkozásunkat.

-          Schilling Árpád szeptembertől megkezdi a munkát a francia cirkusziskola (CNAC) diákjaival. Az előadást jövőre egy turné keretében Ti is megtekinthetitek Magyarországon.

-          És még sok egyéb program, amelyek jócskán tartalmaznak majd meglepetéseket, és amelyek újabb partneri, befogadói, résztvevői kapcsolódásokat tesznek lehetővé.

 

A blog folyamatosan működik, ha kérdésetek, észrevételetek volna, írjatok bármikor, netfüggők vagyunk!

Idén 1000. Jövőre ?

az említett beszámoló innen tölthető le

A poszt frissülni fog néhány naponta, újabb és újabb szövegekkel, érdekességekkel, a projekt hátteréről, meg nem valósult tervekről, meg egyebekről. Nézz vissza!

 

Szólj hozzá!

Címkék: godor beszamolo nyitany finale eloadas temeto kiadvanyok schilling arpad szabadulomuvesz onkritika kava laborhotel artproletarz 18 plus minus kiertekeles lezaras

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr141164427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása