Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Megnyílt a RéS

2009.03.28. 16:44 udvardy

Megnyílt a vezetett turnusokban látogatható RéS dia- és video installáció a Gödör Klubban. Találkozó a Totemnél, turnusindulások időpontjai kicsit lejjebb, holnap 14:30-kor, 16:00-kor, 17:30-kor és 19:00-kor indítunk túrákat a Gödör mélyére.

Holnapig látható még élőben a belvárosi mélygarázsba telepített interaktív kiállításunk, a Temető, itt készültek ezek a képek is:

A Temető kiállítás vasárnap késő estig nézhető még meg az Erzsébet téri mélygarázsban, lejárat a József Attila utca felől.

3 komment

Címkék: kiallitas godor képgaléria temeto szabadulomuvesz autok melygarazs res

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr661031513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

four 2009.04.02. 10:01:06

Ami számomra látható volt, az a végtelen idő (homokkocsi) és a szülés pillanata közötti dráma.
Ami a kettő között van: valóban csak felvillanások, képek, pillanatok. Végülis csak ennyit láthat az ember a halál pillanatában: borzalmas karambol, pár másodperc alatt felvillannak egy élet képei (ami megmaradt belőle), a temető csendje:: memento mori. Tetszett az installáció. Talán kicsit szigorúak a résztvétel feltételei. A szabadulóművész újabb és újabb fogalmakat és helyszíneket vezet be, melyeket csak az élelmesebb, gondolkodni sem rest látogatók tudnak megfejteni. Ha ez a cél, akkor jól csinálják. Gyengébb idegzetű, rosszabb elemző adottságokkal bíró látogatók részére vigaszágon nyújtanék valamit. (Én benne vagyok a 300-ban)
Egyszóval jó volt !

four

Gulyás Marci 2009.04.02. 16:23:19

Kedves Four,

érdekes amit írsz a vigaszágas résztvevőkről, illetve erről a (mondjuk így) elemző kényszerről - erről ma sokat gondolkodtam. Arról a folyamatról, hogy hatások érnek, és azokat megpróbálom összekötni, értelmezni. Tegnap a kolléganőnknek megszületett a kislánya, ma pedig elhunyt a Bázisunk alatt lakó Kati néni. Millió értelmezés kínálja magát tálcán rögtön. A vigasz és az öröm egyik forrása az, hogy ilyenekkel tölthetjük az időnk. Van akinek ez nem szüksége. Ugyanerről szól az is, hogy ha valaki a 7 órás turnusra megy, akkor világosban lép be a szarkofágba, és az éjszakába megy ki. Ezt nem a kiállítás teszi, ez ugyanúgy megtörténik nélküle is. De ha már egymás mellé kerültek, és hatnak egymásra, akkor érdemes megvizsgálni mindennek a következményeit. Ez is egy lehetőség. Az, hogy valaki a befogadásban és nem az értelmezésben jeleskedik, nem kizáró ok. Hisz látod, én is itt dolgozhatom.

schillingarpad 2009.04.02. 16:39:12

Az idő, a tér tengelye, lassan hord rétegre réteget, mélybe rejtve álmos anyagot, mely képtelen volt magát a felszínen megtartani. Egyik keresi, másik viseli magán a ki-, és bejáratot: a RéS-t, amelyen az éber anyag magát átpréseli. Ha ez számára érdekes. - ismeretlen asszír filozófus katfája az i.e. II. századból.
süti beállítások módosítása