Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Gáspár Máté a SPACE (Supporting Performing Arts Circulation in Europe) nemzetközi művészeti mobilitás-fejlesztő képzés résztvevői között

2009.10.13. 21:20 GMáté

Az EU támogatásával 2008-2011 között megvalósuló kísérleti programot tíz jelentős nemzetközi elméleti háttérrel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező intézmény hozta létre. Saját országukban valamennyien a döntéshozók és a művészeti terület között közvetítenek, információs központként működnek, az előadóművészeti produktumokat hazai és külföldi piacon egyaránt forgalmazzák, s jártasak európai kulturális projektek menedzselésében. Kezdeményezésük hátterében az a közös felismerés áll, miszerint az európai kulturális politika egyik sarokkövét jelenti az alkotók és előadásaik szabad áramlásának elősegítése a kontinensen, amelyet jelenleg is sok egyenlőtlenség terhel a különböző régiók, műfajok és lebonyolítók között.

A projekt célja, hogy különböző képzések és platformok létrehozásával szolgálják a jelenlegi állapotok pontosabb megismerését és új lehetőségek kibontakoztatását. Az első konkrét program keretében a nemzetközi turnéztatásban jártas fiatal szakember számára indítanak továbbképzést. A 385 jelentkező közül kiválasztott (majd két csoportra osztott) 30 résztvevő – köztük Magyarországról egyedüliként a Krétakör ügyvezetője – másfél év alatt öt különböző országban egyenként háromnapos kurzus keretében előadásokat hallgathat a szektor aktuális kihívásairól, valamint intenzív műhelymunka során oszthatja meg tapasztalatait és fejlesztheti saját projektjeit. Az első találkozóra a héten az olaszországi Modenaban kerül sor.

A Krétakör számára prioritás a mobilitás fejlesztése, mert megítélésünk és tapasztalatunk szerint ezzel idehaza kevesen foglalkoznak szisztematikusan és szakszerűen az előadóművészeti területen. Miközben az országon belüli forgalmazás helyzete siralmas, a nemzetközi piacra kijutás elsősorban kapcsolatokon és a szerencsén múlik, az import pedig egy-egy intézmény kizárólagos missziója. A Krétakör megpróbálja külföldön kialakított kapcsolatait itthon is hasznosítani (erre példa a francia Cirkuszakadémia közelmúltbeli bemutatása), valamint elősegíteni más társulatok külföldi ismertségét: a tavalyi kortárs magyar előadóművészeti platform sikerén felbuzdulva a dunaPart második kiadását tervezzük.

Szólj hozzá!

Címkék: mobilitás kepzes gaspar mate

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr781443735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása