Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Szakmai találkozó és tervismertetés készülő URBANRABBITs produkciónk kapcsán

2009.09.14. 18:42 Gulyás Marci

english version here

Újabb izgalmas állomásához érkezik együttműködésünk a Francia Cirkuszművészeti Központ (CNAC) végzős évfolyamával.
Amint arról már hírt adtunk, idén Schilling Árpádot kérték fel a nagyhírű intézmény vizsgaelőadásának megrendezésére. A Krétakörrel közös produkció létrehozása során egyaránt fontos a pedagógiai szándék (ez indokolja a három hónapos próbaidőszakot) és az elkészülő alkotás művészi színvonala. A bemutató a 17 fős osztálynak egyszerre diplomamunkája és nagy nyilvánosságot kapó belépője a nemzetközi szakmai porondra, mivel 2010-ben Párizs és néhány más francia helyszín érintése után négy hónapos dél-kelet európai turnéra indulnak. Ennek utolsó állomása jövő nyáron Magyarország lesz, ahol Pécs – Európa Kulturális Fővárosa mellett másik 2-3 helyszínen is sátrat vernek.
A munka itthon is kezdődik, szeptember 14-től 10 napos budapesti workshopra hívtuk a fiatal artistákat és tanáraikat. Itt tartózkodásuk végén szeptember 23-án részvételükkel mini-szimpóziumot és demonstrációt tartunk a Bázison.
Az előadók: Catherine Copperé (producer, a CNAC pályakezdési igazgatója), Gwenola David (esztéta, a CNAC pedagógiai tanácsadója) és Fred Cardon (producer, a Fiatal Európai Cirkusz Tehetségek Hálózatának elnöke) bemutatják az iskola működését, beszélnek az új cirkusz-irányzat aktuális kihívásairól, valamint bemutatják a nemzetközi produkciós és forgalmazási hálózatokat. Schilling Árpád a készülő előadás kapcsán mondja el gondolatait, melyeket illusztrálunk is – ennek formája azonban legyen meglepetés! Az eseményen szinkrontolmácsolást biztosítunk.
A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Kérünk, amennyiben részt kívánsz venni a szeptember 23-án (szerda) 18.00-tól kezdődő szimpóziumon, küldj egy e-mailt a gulyasmarci@yahoo.com -ra. Köszönjük.

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia eloadas rendezveny egyuttmukodes schilling arpad cnac nouveau cirque

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr291381810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása