Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Kultúra 2020 konferencia

2011.02.27. 14:16 Gulyás Marci

A magyar elnökséghez kapcsolódva szervezi meg 2011. február 27 - március 1. között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium azt a konferenciát, amely a kulturális szcéna hozzájárulási lehetőségeit vizsgálja az Európa 2020 stratégia sikeres végrehajtásához. A konferencián művészeti vezetőnk is fel fog szólalni, az alábbi filmrészletet levetítve a konferencia közönségének. 

6 komment

Címkék: eu ajanlo eloadas egyuttmukodes schilling arpad soros elnokseg europa 2020

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr72694812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

remiz (törölt) 2011.03.05. 01:10:21

nagyon jók a youtube-ra feltöltött régebbi előadás részletek is. nem lehet ezeket valahol teljes terjedelemben elérni?

sarpad 2011.03.05. 15:49:47

remiz - hamarosan rajta lesznek a honlapon

Juhász Bálint 2011.03.07. 17:57:09

Kedves Remiz,
készül a Krétakör Archívuma is, ahol - többek között - az összes Krétakörös előadás videófelvétele teljes terjedelmében elérhető (és letölhető) lesz. A felület még fejlesztés alatt áll, de nemsokára elérhető lesz mindenki számára.

remiz (törölt) 2011.03.08. 22:57:13

Köszönöm a válaszokat. Akkor valszeg ez lesz az első komolyabb vizuális színházi online (vagy lehet, h más a jelzők sorrendje) felület. Ami nagyon jó. Azt sosem értettem, h egy csomó színházi produkcióról készül felvétel (közülük sok gondolom közös adóforintjainkból), ám ezek nem elérhetőek még azután sem, hogy egy darabot levettek. Persze ugyanez a helyzet doku- és kisfilmekkel is. (a nava nem elérhető otthon)

sarpad 2011.03.09. 09:59:49

Remiz, a célunk valóban az, hogy egy átlátható és izgalmas felületet hozzunk létre, ami gyakorlatilag minden videóanyagunkat elérhetővé teszi. Most ott tartunk, hogy az elmúlt 15 év összes fotóját, videó felvételét, írott anyagát digitalizáltuk, katalogizáltuk (Juhász Bálint kollégánk jóvoltából). Elkészült a honlap felülete (Fancsikai Péter), és az elmúlt három év munkáit külön is részletezzük (Budai Balázs). Lassan elindul a honlap feltöltése, de a komoly, digitális archívumunkra (Bérces Tamás) még várni kell, mert bár a formája már megvan, a programozás nem egyszerű. Rengeteg melónk van az októberre várható projektünkkel, és hát küzdünk azért is, hogy biztosítsuk az anyagi bázist. Mi most kevésbé a magyarok adóforintjaiból élünk, sokkal inkább az európai polgártársainkéból, mert a támogatásunk nagy része újra külföldről érkezik, akárcsak tíz éve. De dolgozunk, és nagyon örülünk, hogy vannak, akik figyelnek ránk. Köszönjük!

remiz (törölt) 2011.03.12. 21:36:18

ok, én tényleg örülök annak, h csináljátok. És alapvetően a titeket is érdeklő 'kultúrális szegénység' felszámolása miatt kérdeztem. (konkrétan(saját tapasztalat) ha vidéken(pl az én környezetemben) az ember színházról kérdez, akkor a színészóriás az a Bajor Imre és csak ún. modern színházat ne, mert az 'olyanérthetetlen') Engem mondjuk, mióta Peter Brookot, Grotowskit, Pina Bausch-t, Josef Nadj-ot vagy akár az általatok is favorizált Mnouchkine-t... stbstb el lehet érni a neten(mert őket persze el lehet...), különösebben nem izgat, h mi van fenn a magyar színházi repertoárból. Az adóforintos dolgot azért mondtam, mert a 90es években is megtörtént az MTVben, h jómunkásemberek hazavittek MTV-s anyagokat és kölcsönözték a tévének(lsd megfelelő Vásárhelyi Mária cikk). Csak gondoltam, ha a színházi előadásokat feltennék, la ez nem fordulhatna elő. De nem is rugóznék akkor ezen az egészen tovább, sok sikert a projektetekhez, kíváncsian várom.
süti beállítások módosítása