Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Gáspár Máté az UNESCO nemzetközi képességfejlesztő programján

2009.08.14. 10:36 Gulyás Marci

Gáspár Máté, a Krétakör ügyvezető igazgatója, június 12-14 között részt vett az U40-World Forum 2009 elnevezésű programon, amit előkészítő műhelymunkaként tartottak a Kulturális kifejezések sokszínűségének védelméről és előmozdításáról szóló UNESCO Egyezmény Feleinek II. Konferenciája alkalmából Párizsban, az UNESCO székházban.

A program célja a kulturális sokszínűséggel és a kulturális politikákkal kapcsolatos tudományos ismeretek és gyakorlati tapasztalatok átadása és cseréje, valamint globális képességfejlesztés a világ 34 országából érkező 50 magasan képzett kulturális szakember körében.

Mint ahogy a résztvevők a konferenciát lezáró javaslatukban megfogalmazták az UNESCO tagállamainak részére, Vízió 2030 elnevezéssel, „a kultúrát, és különösen a kulturális kifejezések sokszínűségének védelmét és előmozdítását minden szabályozásban és határozathozatalnál számításba kell venni, úgy helyi és nemzeti, mint regionális és nemzetközi szinten.” Az elvek gyakorlati megvalósításához szükséges intézkedéseket három témakörön belül fejtették ki. Az első Megismertetés, tudatosítás, részvétel elnevezéssel az egyezmény lefordítására, online és offline médián keresztüli terjesztésére, ennek nyomán pedig új kommunikációs és szakmai képességfejlesztő stratégiák fejlesztésére ösztönözték a részes államokon belüli döntéshozókat. Globális együttműködés címszó alatt a lokálisan kialakult gyakorlatok globális adaptálhatóságának beható vizsgálata, kulturális tapasztalatcsere érdekében utazó művészek és kulturális szakemberek mobilitásának elősegítése érdekében fogalmaztak meg ajánlásokat, végül pedig a kulturális kifejezések sokszínűségét támogató projektekhez anyagi fedezetet biztosító Nemzetközi Alap innovatív fundraising stratégiáira tettek javaslatokat.

Gáspár Máté beszámolóját itt olvashatjátok, az eseményről készült fotók itt láthatóak, illetve a fórum szakmai anyagait itt érhetitek el.  Várjuk kérdéseiteket, észrevételeiteket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia beszamolo kepzes civil elet egyuttmukodes gaspar mate

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr841308768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása