Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Made in China előadások decemberben és januárban

2008.12.12. 14:21 udvardy

A Made in China szilveszter előtt az Instant design romkocsmába és bárba utazik, egyenesen a budapesti éjszakai élet közepébe, egy sarokra az Andrássytól és 10 percre az Oktogontól.

Az Instant bár címe: VI. ker. Nagymező u. 38.
Előadások időpontja:
december 28. 19:00
december 29. 19:00
december 30. 17:00

Jegyek a helyszínen válthatók az Instant kávézójában hétköznap 10-21h, hétvégén 12-20h között. A jegyek ára egységesen 1500 Ft.

Január végén a Merlin Színház kávézójába költözik az előadás.

A Merlin Színház címe: V. ker. Gerlóczy utca 4.
Előadások időpontja:
január 25. 21:00
január 29. 21:00
január 30. 19:00

Jegyek a helyszínen válthatók a Merlin Színház jegypénztárában vagy Interneten a www.interticket.hu weboldalon. A jegyek ára egységesen 1500 Ft.

Az egyik októberi alkalomról fotókat a képgalériában találtok.

6 komment

Címkék: eloadas made in china

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr70819029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bejo 2009.01.01. 14:12:15

Gratulálok az előadáshoz. Igazi és nagy élményben volt részünk 30-án du. az instantban. Nagyon jól működtetek együtt hárman, remélem a későbbiekben is elvarázsoljátok a közönséget valami hasonlóval.
Szentimentális énem megkönnyezte Bodrogi Éva szerelmes énekét, csodálta Láng Annamari arcjátékát és Koltai Kata (jeges kézzel is) kedves, hol szelíd, hol pletykáló-feleselő gitárjátékát. Nem ismertem sem a zeneszerzőt (pedig már legendák keringenek róla), sem a szöveget, de ezentúl fél szemem rajtuk, rajtatok. Mégmégmég!!!!

lángannamária 2009.01.01. 23:13:57

Bejo, kedves! Nagyon köszönöm mindannyiunk nevében a hozzászólást ,a bátorítást! Szép este volt a 30-ai. No, és milyen jól tűrtük együtt a fagyot. A zeneszerzőt Sztojanov Georginak hívják,végzős az akadémián, egyre több munkáját lehet hallani itt-ott. Évának és Katának Georgival és Georgi nélkül is számos közös fellépése van, a honlapjukon érdemes körülnézni az időpontok miatt.

gviki 2009.01.14. 20:20:55

Én, ha lehet, visszatérnék egy komment erejéig a novemberi Made in China-ra. Tényleg nagyszerű élményben volt részem - a 15-i produkcióról van szó - , gyakorlatilag perfekt előadás volt. Persze többen voltak, akik kimentek, ez szívük joga, egy ember(pár) akciója azonban nem fért a fejembe, ők már rég bent ültek, amikor mi felmentünk, még csak akkor hoztak plusz székeket stb.stb, szóval láthatólag már egy ideje ott voltak, izgatottan. Aztán megkezdődött az előadás, Láng Annamária első mondata hangzott el ... félig koreai vagyok. És itt ők kimentek. Nem később, hanem az első mondatnál. Vajon miért? Nem fér a fejembe.
Kár, hogy a másik fórumon Udvardy olyan kategórikusan leszögezte, hogy a darabnak tényleg semmi köze a kínaiakhoz - bizonyára - , de nem lenne baj, ha ennek a kínai nőnek a történetén keresztül éreznénk késztetést arra, hogy gondolkodjunk azon, mekkora hendikeppel indul neki az életnek Magyarországon egy olyan ember, aki nem fehér, nem férfi, és nem középosztálybeli keresztény.
Még azt megkérdezném, hogy a Made in China honlapján az első néhány előadás lírai hangvételű beszámolója után várható-e a többiről is, pl. a decemberiről (amiről már beszélhetünk múlt időben) hasonló, ami előadói szemszögből láttatja az eseményeket.
Még egyszer, köszönet az előadásért, remélem, eljutok még valamelyikre - a januárira csak családtagot tudtam delegálni.

udvardy · http://blog.davidudvardyphoto.com 2009.01.15. 14:39:29

kedves Viki!
tényleg nem küldetésem az én értelmezésemet átverni minden áron, de szerintem egyre gondolunk, legalábbis amikor azt írod, hogy "egy olyan ember, aki nem fehér, nem férfi, és nem középosztálybeli keresztény", akkor te se a kínaiságát hangsúlyozod ki, hanem, hogy mi nem. És ide aztán elég sokan beleférnek, cigányok, zsidók, homokosok, diszlexiások, embergyűlölők, túl lassúak, túl gyorsak, széplelkűek, stb. Mindenki, aki nem a legéletképesebbnek kikiáltott alkalmazkodóbb féle átlaghoz tartozik, alapvetően azok, akik nem mozognak annyira otthonosan a tömegben. Számomra ez az egyik fő iránya a darabnak.
A weblapot bővítjük, új írás és fotók is kikerülnek hamarosan, a decemberi fotók, pl. még ma. A szerkezete direkt azért lett ilyen nyitott (bármikor felvehetünk egy új pontot a térképre), hogy szabadon bővíthessük. No meg, ha összeadod az előbbiekkel, akkor rájöhetsz, hogy koncepció szintjén is van ott egy kis turpisság, ahogy a térképen azt mutatjuk, hogy bárhova eljuthatunk, úgy az előadás is arról beszél, hogy bárhol lehetsz "kínai".

gviki 2009.01.15. 19:39:25

Igen, kedves Udvardy, azt hiszem egyet értünk, azzal, hogy én nem bánom, ha a kínai lány kapcsán a kínaiság, mint olyan is megjelenik. Tehát, hogy ő nem német, vagy brazil, hanem kínai. Van annak valami többlet jelentése, hogy valaki itt Budapesten kínai. Nem egyszerűen külföldi, hanem kínai, vagyis nem ember. (Most nem a saját véleményemet idéztem, mielőtt valakinél "kiverem a biztosítékot"). De valóban, mindegy, milyen irányban tér el valaki a "normálistól", és itt a kínaiság akkor lehet egyszerűen csak egy kiindulópont, amiből kiindulva vizsgáljuk az előítéletességünket. És akkor természetesen nem az a lényeg, hogy a kínaiakhoz konkrétan mi a viszonyunk, hanem mennyire vagyunk egyébként toleránsak bármilyen másság iránt. Itt akkor visszatértem egyben a saját véleményemhez is.
Még az jutott eszembe, elrugaszkodva a "kirekesztő értelmezéstől", hogy ez a lány valamiért nagyon emlékeztetett engem az Elfújta a szél Scarlett-jére. Úgyhogy, lehet, hogy nem is kínai, hanem egy szívós ír.
süti beállítások módosítása