Krétakör a twitteren

Ajánló




A szabadulóművész apológiája
Apology of the Escapologist
Made in China - Láng Annamária előadása a Krétakör produkciójában
Kurázsi papa (2008. augusztus, Szentendre) - Le Phun & Krétakör
hamlet.ws
Közhasznúsági jelentés 2008.
Krétakör filmek, DVD-k, CD-k

Kapcsolat

IX. ker. Gönczy Pál u. 2. II./5.
Telefon: (36-1) 334-9960
Fax: (36-1) 334-9959
E-mail: kretakor@kretakor.eu

Hányan olvassák most ezt?

Friss topikok

Felavattuk a Krétakör bázist

2008.10.20. 13:16 udvardy

Felavattuk az új bázisunkat. Ami nem volt: pohárköszöntő, szalagátvágás, elnöki beszéd, pogácsa. Ami volt: 130 meghívott vendég a 3 nap alatt, akik sokat tettek azért, hogy elérjünk utunk során a bázis helyszínéhez és szelleméhez. Értő közönség, pártoló tagok, szakmai és intézményi partnerek és olyanok, akikkel szeretnénk elkezdeni egy termékeny együttműködést, amely előbb közvetlen, majd tágabb környezetünknek lesz jó.

A teljes teret bejátszottuk. A korábban kollégiumként működő, hosszú folyosókra felfűzött szobákból álló bázis három részre tagolódik: a leghátsó romos és nyomasztó rész a KÉPZELET folyosója nevet kapta, itt mutattuk be a Krétakör múltját, az alkotásokat vezérlő gondolatokat és érzeteket:

Egyhelyben topogó, bezártsággal kűzdő tánc a mosdókagylók között
Egyhelyben topogó, bezártsággal kűzdő tánc a mosdókagylók között

Múltelemzés folyamatábrával és hűtőbe lejegelt direktorral
Múltelemzés folyamatábrával és hűtőbe lejegelt direktorral

Bárkiből lehetett művész az interaktív zeneszobában
Bárkiből lehetett művész az interaktív zeneszobában

Nézők nézik a nézőket az önreflexió szellemében
Nézők nézik a nézőket az önreflexió jegyében

Baronesszek spriccelnek a jelmezes színházon ámuló nézőkre
Baronesszek spriccelnek a jelmezes színházon ámuló nézőkre

Lövöldözős videójáték a Krétakör bázisavatón
A képzelet részlegen történteket a teljes folyosót pályaként használó lövöldözős videójáték foglalta össze, ahol mindenki megkapta a magáét, és a nyertesek egy kórusművel lettek gazdagabbak.

A bázis irodaként működő középső része lett a VALÓSÁG folyosója, itt a Krétakör jelenlegi működésébe nézhettek be a résztvevők. A kreatív osztályon kiderült honnan jönnek az ötletek (a szomszédból, egy dróton keresztül). A kommunikációs osztályon megpróbáltuk elérni a célcsoportot (bár volt holtszórás: az utcáról is hallgatóztak) a megfelelő csatornán és leküzdeni a zajt (autók, de szombaton légkalapács is volt). A stratégiai osztályon kiderült, hogy ez olyan egyszerű dolog, hogy még egy nyolcéves is megérti. A gazdasági osztályon, pedig egy kritikus pillanatban Péter megnyitotta a főkönyvet is.

A bázisunk felújított, konyhát, próbatermet, és alkotótársak befogadását lehetővé tevő lakrészeket magába foglaló része a jövőnkhöz teremti meg az alapot, ez a LEHETŐSÉG folyosója.

Jeanne és Marc performance-e a Krétakör bázis LEHETŐSÉG folyosóján
Jeanne és Marc szabadkezet kaptak, hogy mire használják fel, alkotásuk lehetőséget jelentett számunkra is, hogy kipróbáljuk, milyen teljes felelősséget adni alkotótársainknak, bízni és hinni bennük. Félórás alkotásuk a barátságról, találkozásról a (nem is olyan igazi) véletlenekről szólt, és persze a jól és félre értelmezett lehetőségről.

Az akciók után igazi előadások is voltak, a Made in China és a hamlet.ws szereplőire is erősen visszahatott, hogy különleges helyen és közönségnek játszanak. (A szombati Made in China előadásról képgaléria is készült.) Az esték könnyed konyhába gyűléssel, sütögetéssel és beszélgetéssel zárultak, ahol pénteken és szombaton még lakók is megjelentek, ennek külön örülünk.

Ha kérdésetek vagy megjegyzésetek van, ide várjuk őket a kommentek közé. Többen fotóztatok is, ezeket szívesen megosztjuk itt, küldjétek el nekem a képeket vagy a linket.

Beküldött anyagok

Az első galéria meg is érkezett, Bánhidai Kinga fotóit nézhetitek meg.
Megérkeztek Újvári Milán képei is a csütörtök éjszakai próbáról, a pénteki, szombati (Made in China előadással együtt) és vasárnapi alkalmakról. Topdog fotói a hely hangulatáról mesélnek érzékletesen azoknak is, akik élőben nem láthatták. Tompa Andrea cikket írt az eseményről a Színház magazin weblapján, Cselényi Daniella pedig a Helyi Témának tudósított.

8 komment

Címkék: képgaléria bazis made in china jeanne candel marc vittecoq irodaavato hamlet ws

A bejegyzés trackback címe:

https://kretakor.blog.hu/api/trackback/id/tr73722970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

udvardy · http://blog.davidudvardyphoto.com 2008.10.20. 20:41:56

Bánhidai Kinga fotóit itt nézhetitek meg a vasárnapi alkalomról:
www.photoblog.com/mufin/2008/10/19/081019-krtakr.html
Köszi!

udvardy · http://blog.davidudvardyphoto.com 2008.10.21. 12:18:27

Újvári Milán képgyűjteményével bővítettem a bejegyzést, van minden napról, sőt még a csütörtök éjszakai próbáról is!

Gulyás Marci 2008.10.28. 15:46:21

Kösz Eszter a linket. Mivel nem láttam az adást, így tudtam pótolni a hiányt.

udvardy · http://blog.davidudvardyphoto.com 2008.11.08. 09:08:52

"Mert a bázison egyrészt alkotó munka, másrészt egy multinacionális céghez hasonló mintagazdálkodás folyik. És mindkettőbe belepillanthattunk."
Tompa Andrea cikke a Színház magazin oldalán:
www.szinhaz.net/index.php?option=com_content&view=article&id=34921:koerfolyosobazis&catid=13:szinhazonline&Itemid=16

Rooza 2008.11.20. 00:21:19

www.mitortent.hu/atiranyit/620743/magyar-alkotok-nemzetkozi-elismeresei.aspx

2008.11.19. szerda 19:56

A francia művészet és irodalom rendje lovagi fokozata kitüntetést vette át Gőz László, a Budapest Music Center vezetője, Schilling Árpád színész-rendező, a Krétakör-társulat egyik alapítója és Szabó Gábor szobrászművész Francois Laquieze kulturális tanácsostól, a budapesti Francia Intézet igazgatójától kedden Budapesten.

Gratulálok!

schilling 2008.11.20. 09:53:42

Köszönöm.
süti beállítások módosítása